Nr. Broby midt på fyn.

Kort fortalt lidt om Nr. Broby.

Navnet på byen Nørre Broby dukker første gang op omkring år 1368. Forleddet-bro hentyder til at bebyggelsen ligger ved en vigtig vandgang over Odense å


Byen Nr. Broby er centralt plaseret midt på Fyn, afstanden til de større Fynske byer er inden for overkommelig kørsels afstand. Der er gode busforbindelser til Odense.

Nr. Broby by og opland tæller ca. 2000 beboere. Nr.Broby har et stort og attraktivt opland.

Når du kommer til Nr. Broby fra Odensevej eller Assensvej og møder rundkørselen, kan du fortsætte ned gennem byens hovedgade, hvor en del af byens forretninger er beliggende, kommer du fra Glamsbjerg, kører du direkte ind på byens hovedgade, som er blevet lovet ny trafiksikring i 2012.

Af butikker i byen kan nævnes  Brugsen, Kiwi, Bager, Blomster/brugskunst butik, Røde Kors, Dame/Herre frisører, Autoforhandler, Autoværksteder, Malermester/ forretning VVS butik, Pizzariaer,Autogenbrug,Tæppeforhandler.

I industrikvarteret findes en del større virksomheder Smedeværksteder, Tømrerværksted, Entrepernørvirksomhed, Autolaker. Byen er rig på velfungerende virksomheder.

I Nr. Broby finder du en Fri og Efterskole. Til denne skole er tilknyttet fritidspasningsordning. Der er børnehave og der findes flere former for børnehaver i kommunen, der er mulighed for kommunalt dagpleje, udbuddet til børnefamilier er stort.

Kommuneskolen finder du ganske få km herfra i Brobyværk, der er gode busforbindelser og der arbejdes p.t. ihærdigt på at få udvidet stisystemerne med bl.a. en helt ny og trafiksikker cykelsti.
Nr. Broby tilbyder et meget veletableret stisystem for dem der vil ud at nyde naturen. Der er gode muligheder f.eks. langs åen, en tur ud til fugletårnet på engen eller hvad med nattergalesang ved mosen. Og når du er ude i det fri findes der en ny dejlig legeplads i anlægget ved åen og præstegården.

I Nr. Broby findes et væld af aktive idrætsforeninger. Der findes fodbold, badminton, tennis, skytteforening, bueskytter, gymnastik, krolf og petanque.

I Nr.Broby findes også en lang række fritidsforeninger. Der findes Svæveflyveklubben, MC Klub, hundetræning, Aquility, Jagtforening, Spejderne, Aktive Ældre, Pensionistforeningen og OK klubben. Seneste skud på stammen er madklubben, der mødes jævnligt og samtidig med holder kulturelle arrangementer.

Nr. Broby har egen idrætshal Nr. Brobyhallen med dertil hørende idrætsanlæg. Der findes et stort klubhus til fodbold også med tilhørende egne anlæg. Der er mange muligheder for idræt og fritidsliv i byen, der findes masser af store grønne områder
Nr. Broby har egne lægehuse to af slagsen, så også her er der valgmulighed, tandlæge findes i det gamle lægehus.

Kommer man til Nr. Broby som tilflytter, er der et pænt udbud af huse til salg og der findes nye attraktive udstykninger med udsigt over mark og skov. Der findes boligforeninger med leje gode tilbud hvis man er til det. Der findes ældre boliger med gode lejligheder.

Nr. Broby har eget fjernvarmeværk, som leverer varme til en stor del af byen, nye grundde er udstykket med stik til fjernvarme.

I Nr. Broby findes egen antenneforening med stort udbud af TV kanaler og internet/telefoni.

Nr. Broby har en meget flot kirke og præstegård, provst og menighedsrådet holder koncerter med kendte danske kunstnere og mange andre spændende kulturelle arrangementer i kirken og præstegården. Vor kirke er meget velbesøgt. Vi har verdens bedste, som i høj grad bidrager til det kulturelle liv i Nr. Broby.

Byen Nr. Broby er blandt andet kendt for Niels Lindbergs malerier, og derfor opstod foreningen Lindberg-samlingerne. Foreningen har samlet en masse værker, som offentligheden og interesserede kan se ved at aftale et besøg med og på Nr.Broby Fri- og Efterskole.

Den kendte fynske kunstner og musikere Ove Bager, der bl.a. skrev Lundeborghymnen, har levet en del af sit liv i Nr.Broby.

Nr. Broby er kendt landet over i badminton kredse for sit store talentarbejde, som har gjort klubben til en af de førende på Fyn.


 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Bjarne Fredberg Knudsen | Svar 14.06.2016 11.30

Hej Nørre Broby Lokalråd,
Jeg har nu oprettet følgende kulturarvssteder og fortællinger som er lagt ud på Kulturstyrelsens website "1001 Fortællinger". Som det fremgår af deres website kan det elektronisk kobles på så mange måder med apps. gps, mobilphone

ingelise | Svar 14.08.2011 18.16

hejsa en dejlig hjemmeside flot natur er der ikk nogle kro i nr .broby
venlig hilsen fr i..p

Anna lise Jørgensen | Svar 15.04.2011 22.48

Fint, jeg kommer selv fra byen er født i Abildskov 1937.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.12 | 16:47

DER ER IKKE BANKO SØNDAG DEN 30.DECEMBER - NÆSTE SPIL ER 3 KRONERS SPIL DEN 6.JANUAR 2019 - GODT NYTÅR

...
30.12 | 16:44

DER ER IKKE BANKO SØNDAG DEN 30.DECEMBER - NÆSTE SPIL ER 3 KRONERS SPIL DEN 6.JANUAR 2019 - GODT NYTÅR

...
30.12 | 13:53

Er der banko i hallen i aften.?

...
30.12 | 10:46

Er der bankospil i aften d 30/12

...
Du kan lide denne side